Energie2 začína od 1. októbra s dodávkami plynu aj pre domácnosti

19.09.2011 Celý región

Bratislava 19. septembra (TASR) - Alternatívny predajca zemného plynu a elektriny spoločnosť Energie2, a.s., začína od 1. októbra tohto roka s fyzickými dodávkami zemného plynu aj pre domácnosti.

\"Spoločnosť doteraz zásobovala plynom len priemyselné podniky a komunálnu sféru, pričom fyzicky dodávala plyn veľkým odberateľom od júla tohto roka. S dodávkami elektriny pre veľkoodberateľov aj maloodberateľov začne od 1. januára 2012,\" informoval dnes na tlačovej besede v Bratislave obchodný riaditeľ spoločnosti Dávid Vlnka.

\"Počítame s tým, že počet všetkých našich odberateľov od januára 2012 dosiahne približne po 3000 pri zemnom plyne i elektrine,\" spresnil.

\"Oproti dominantným dodávateľom má Energie2 v súčasnosti ceny zemného plynu nižšie o 10 % až 14 %, v priemere o 12 %, a elektriny o približne 10 %, v závislosti od zvolenej sadzby,\" dodal.

Energie2, a.s., Bratislava vznikla koncom marca 2011. Predmetom jej činnosti je okrem iného energetické poradenstvo, dodávka plynu a dodávka elektriny. Eviduje základné imanie v hodnote 66.000 eur a má pobočky v Topoľčanoch a Prešove. Spoločnosť pôsobí okrem SR aj na českom trhu. V súčasnosti zamestnáva v SR 16 stálych pracovníkov.
 

Vyberte región